PROGRAMI

Zdravstveno-savjetodavni simpozij

Program je prijavljen u partnerstvu sa Specijalnom bolnicom za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice na natječaj Ministarstva branitelja za Psihološko i socijalno osnaživanje te podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja, hrvatskih branitelja s invaliditetom, HRVI, stradalnika i članova obitelji smrtno stradalog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata Projekt je ispunio formalne uvjete natječaja te je upućen je na razmatranje i procjenu nadležnoj Stručnoj skupini.

Sport i rekreacija u sustavu rehabilitacije

Udruga je pokrenula projekt "Sport i rekreacija u centrima za rehabilitaciju", u suradnji s partnerom Hrvatskim paraolimpijskim odborom, koji smo u 2012. proveli u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Varaždinskim Toplicama, a u 2013. u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Daruvarskim Toplicama. Članovi Udruge i sportaši osobe s invaliditetom prezentiraju mogućnosti sporta i sportske rekreacije osoba s invaliditetom u cilju da sport i rekreacija postanu sastavni dio rehabilitacije osoba s invaliditetom.

Put istine o Domovinskom ratu

Udruga je do sada organizirala program "Put istine o Domovinskom ratu" u sjećanje na žrtve Vukovara 2007. godine, u sjećanje na žrtve Škabrnje 2008. godine, u obilježavanju obljetnice "Bljesak" 2009. godine, u obilježavanju obljetnice "Oluja" 2010. godine, u sjećanje na "12 redarstvenika" u Borovu selu u 2011. godini, u sjećanje na žrtve u Baćinu 2012. godine kao i obilježavanje početka Domovinskog rata u Pakracu u 2013. godini. Cilj ovog programa je podsjetiti na zločine koje je počinio agresor u Domovinskom ratu da se žrtve ne zaborave kao i obilježiti pobjedonosne akcije hrvatske vojske i policije u Domovinskom ratu.

Dokumentarni filmovi

Udruga je snimila dokumentarne filmove ; "Prvih 10. godina" o radu Udruge, "Doprinos 100%-tnih HRVI I. skupine razvoju paraolimpijskog sporta" o članovima Udruge sportašima osobama s invaliditetom, "Sport i rekreacija u centrima za rehabilitaciju" o razvoju paraolimpijskog sporta kao i dokumentarni film "Život" o životu HRVI 100% I. skupine i članovima njihovih obitelji. Uz navedene dokumentarne filmove u video galeriji multimedije možete pogledati i video zapise programa "Put istine o Domovinskom ratu" u sjećanje na žrtve Vukovara iz 2007. godine kao i obilježavanje obljetnice "Bljesak" iz 2009. godine.