Udruga 100%-tnih HRVI


VIJESTI

SREDSTVIMA JAVNOG PRIOPĆAVANJA

Poštovani,

     Povodom jučerašnje izjave predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića da HOS-ovu spomen ploču “treba maknuti i negdje baciti, jer nema veze s Domovinskim ratom” prisiljeni smo uputiti priopćenje za javnost.

     Nije dugo izdržao. Prodavanje floskule da će on biti predsjednik svih građana Hrvatske pale su u vodu već na organiziranju „privatne“ inauguracije za predsjednika Republike Hrvatske gdje je omalovažio i ponizio i predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića. Dovođenjem na inauguraciju glazbene dive Josipe Lisac koja ne zna ni redoslijed riječi Himne Republike Hrvatske ponizio je sve državljane Republike Hrvatske. Na taj način povrijedio je Ustavne odredbe iako se i sam često poziva na Ustav Republike Hrvatske.

     Nije se Zoran Milanović promijenio. Nakon njegovog stava prema hrvatskim braniteljima, članovima njihovih obitelji i Domovinskom ratu za vrijeme prosvjeda hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji kao predsjednik Vlade činio je isto što čini i danas kao predsjednik Republike Hrvatske - omalovažava hrvatske branitelje, članove njihovih obitelji i obezvrjeđuje Domovinski rat. Stvarno je „predsjednik s karakterom“ neovisno o tome je li predsjednik Vlade ili Republike Hrvatske.

     Nije problem u Zoranu Milanoviću. Problem je u tome što je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i Vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske. Jučerašnja njegova izjava kao Vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Republike Hrvatske obezvrjeđuje vrijednosti Domovinskog rata kao temelja Republike Hrvatske i diskreditira pripadnike Oružanih snaga koje su sudjelovale u obrani i oslobođenju Republike Hrvatske štiteći Ustav Republike Hrvatske na koji se predsjednik Zoran Milanović danas često poziva.

     Problem je i u institucijama Republike Hrvatske. Zašto na ovu izjavu ne reagira predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković koji je inače često rječit u zaštiti kada su u pitanju druge društvene skupine ali ne i hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji? Zašto na ovu izjavu ne reagira predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković koji je jučer dao izjavu u Jasenovcu da se zalaže za razumijevanje i toleranciju te smanjivanje podjela u društvu?

     Zašto na ovu izjavu ne reagira 1.170.034 birača koji su dali glas Zoranu Milanoviću za predsjednika Republike Hrvatske? Zašto šuti preostalih 2.690.061 birača s pravom glasa?

     Možete li sutra stati pred obitelji poginulih, zatočenih i nestalih, umrlih i živih pripadnika HOS-a i ostalih hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji i pogledati ih u oči? Vrijeme koje je pred nama to će pokazati.

     Zahvaljujemo pojedincima, udrugama, predstavnicima političkih stranaka, medijima i predstavnicima institucija koji su reagirali, na sramotnu izjavu predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića u Jasenovcu  i stali u zaštitu hrvatskih branitelja, članova njihovih obitelji  i vrijednosti Domovinskog rata.

     Nakon ovakvih izjava Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića bilo bi licemjerno da se pojavi, ili pošalje izaslanike,  na obilježavanju događanja iz Domovinskog rata. Zato mu poručujemo nemojte dolaziti, ili slati izaslanike, na obilježavanja u Okučane, Borovo selo…. Poslušajte savjet Nacionalnog stožera civilne zaštite „OSTANITE DOMA“ jer za hrvatske branitelje, članove njihovih obitelji i hrvatski narod postoje daleko opasniji virusi od koronavirusa s daleko većim žrtvama.

 

S poštovanjem.                                                                                       Udruga 100%-tnih HRVI I skupine

                                                                                                                                           Predsjednik

Osijek, 23. travnja 2020. godine                                                                               Đuro Glogoški