VIJESTI

KRVAVI USKRS

KRVAVI USKRS 31.3.1991. – 31.3.2020.

Ove godine na prvu žrtvu velikosrpske agresije Josipa Jovića prisjećamo se iz ureda Udruge 100%-tnih HRVI I. skupine.

Psihološka pomoć

Ministarstvo hrvatskih branitelja s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju i preporučene mjere za prevenciju širenja koronavirusa objavilo je podatke o radu regionalnih centara za psihotraumu i Nacionalnog centra za psihotraumu koji je prilagođen ovoj situaciji , no njihova stručna pomoć i podrška i nadalje je dostupna.

Humanitarna pomoć

Hrvatski branitelj Petar Stojaković u petak, 27. ožujka 2020. smrtno je stradao radeći na saniranju posljedica potresa u Zagrebu. Živio je u podstanarskom stanu sa suprugom i svoja tri sina. Pozivamo Vas da pomognemo obitelji Stojaković, kao što smo mnogima pomagali u teškim trenucima, novčanim prilogom svi zajedno možemo dati veliki doprinos da ovoj obitelji pomognemo u ovim za njih teškim trenucima. Uplatu dobrovoljnog novčanog priloga možete izvršiti na tekući račun u Hrvatskoj poštanskoj banci, IBAN HR2223900013208847066 koji je otvoren na ime supruge Ankice Stojaković. Zahvaljujemo na razumijevanju i humanitarnoj pomoći.

Izdavanje propusnice

Poziv njegovateljima koji pružaju njegu i pomoć HRVI iz Domovinskog rata I. skupine za izdavanje propusnice Zahtjev za izdavanje propusnice njegovatelji mogu uputiti putem adrese elektroničke pošte: ljudski.resursi@branitelji.hr ili putem broja telefona: 01/2308-888.

Podrška prosvjedu

Povodom učestalih izjava Kreše Beljaka zastupnika u Hrvatskom saboru, predsjednika HSS-a i gradonačelnika grada Samobora Udruga 100%-tnih HRVI I. skupine podržava prosvjed "STOP GOVORU MRŽNJE I MEĐUSOBNOJ NESNOŠLJIVOSTI" koji će se održati u Samoboru, 09. veljače ove godine, na središnjem Trgu kralja Tomislava, sa početkom u 12.00 sati.